ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

15 септември - Тържествено откриване на учебната 2022-2023 година

На 15-ти септември 2022 г. се състоя тържествено откриване на учебната 2022-2023 година в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карлово.
Директорът на училището, инж. Йонка Радулова, поздрави всички ученици и учители с началото на новата учебна година. В словото си г-жа Радулова изрази съпричастността на педагогическия колектив, ръководството и служителите в училище към семействата на пострадалите от наводненията в карловския регион.
Специален гост на тържеството беше г-н Доньо Тодоров, Председател на Общински съвет Карлово, който се обърна към ученици и учители с пожелание за успешна и ползотворна учебна година и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Карлово, г-н Емил Кабаиванов.
С единодушно решение на педагогическия колектив и ръководството на училището беше открита кампания за набиране на финансова помощ за пострадалите семейства на ученици, засегнати от опустошителните наводнения в карловския регион. Вместо цветя за първия учебен ден родители и ученици, както и всички учители, ръководство и личен състав на училището даряваха средствата в специално подготвени дарителски кутии. Събраната финансова помощ ще бъде използвана за подпомагане на бедстващите семейства.
Част от учителите, някои от които със семействата си, се включиха лично със собствен транспорт и екипировка в разчистването на наводнените къщи. Организира се и закупуване на храна и стоки от първа необходимост за бедстващите хора. Доброволци не липсваха и сред учениците. Шестокласничката Петя Василева дни наред доставяше храна на хората в труднодостъпните райони. Трагедията, сполетяла стотици семейства, отключи доброто в сърцата на хората и върна надеждата, че с общи усилия бедата може да бъде преодоляна.
На първия учебен ден присъстваха учениците от пострадалите села. Осигурен е транспорт за всички пътуващи ученици.