ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

Фондация „ Димитър Бербатов” награди ученичката от 6в клас София Владиславовна Петрова за спортни заслуги на тържествена церемония в София, състояла се на 6 май 2019г.

 

Възпитаничката на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Карлово, София Петрова от 6в клас заслужено беше сред  около 300 ученици, номинирани за наградите на фондацията в категориите: спорт, наука и изкуство,  в три възрастови групи. София, която е състезател на СК” Триатлет”, е категорична победителка в редица състезания по триатлон. Тя бе номинирана за 5 от своите най-добри постижения:

- първо място, златен медал и титла "балкански шампион" при момичета, родени 2006-та година на Балканското първенство по триатлон в Охрид, Македония.

- първо място, златен медал и титла "държавен шампион" - момичета, родени 2006-та година на Открито държавно първенство по триатлон, основна дистанция - СОК „Камчия“. София финишира на първо място не само в своята възрастова група, но и при момичетата в две по-горни възрастови групи - родени 2004 и 2005-та година.

- първо място, златен медал и титла "държавен шампион" - момичета, родени 2006-та година на Открито държавно първенство по триатлон, спринтова дистанция.

- първо място - момичета, родени 2006 -та година на Международен турнир по триатлон "Купа "Пловдив" – Три Екстрийм“, Пловдив.

- първо място и купа „Марин Маринов“ - момичета, родени 2006-та година на Национален турнир по крос триатлон за купа „Марин Маринов – Николай Попов“, Баня.

 

Господин Доньо Тодоров, директор на училището,  лично поздрави София Петрова за постижението и пожела още много успехи.

 

„ Когато отидохме в залата, имахме репетиция на сцената, на която ни наградиха. Бяхме разделени на три категории : спорт, наука и изкуство. Имаше и възрастови групи от 1-4 клас, 5-8 клас и 9- 12 клас. Спечелих купа и грамота , и стипендия. След това имахме много снимки с Димитър Бербатов и беше много хубаво ”, сподели в интервю за училищния ни сайт София.

 

 

Класен ръководител на София Петрова е господин Мариан Кръстев,  дългогодишен учител по български език и литература, поет, автор на текста на химна на ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий „ : „ София Петрова заслужава нашите аплодисменти, нашето уважение и признателност. В началото на учебната година класът я избра за председател на ученическия съвет. Тя е инициативна и борбена, пряма и справедлива, точна в преценките си, всеотдайна, ученолюбива и трудолюбива.  София е пример за учениците. Всичко това се доказва от многобройните награди , медали и титли, които е заслужила в спорта не само в България, но и в чужбина. Напълно заслужено тя спечели награда от фондация „ Димитър Бербатов” . Всички нейни съученици, учителите, родителската общност, нейните приятели и съграждани се гордеят с нея. Пожелаваме и здраве, щастие, много звездни мигове и още по-големи постижения в спорта и в живота ”.