ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

География и икономика - седмокласници получиха награди

Натали Бучакова /7г клас/ и Даяна Николова /7в клас/ получиха награди за представянето си на конкурса на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти в България, чието представителство в гр. Карлово е едно от най-активните. Натали се класира на трето място, а Даяна получи допълнителна поощрителна награда.

Специално за сайта на училището ръководителят на участниците в конкурса, г-жа Ирина Скевова, преподавател по география и икономика с дългогодишен опит и доказан професионализъм, сподели:

„Конкурсът е под надслов: „Най-високите върхове в света и великите алпинисти“ и е посветен на Христо Проданов и неговото изкачване на връх Еверест на 20 април 1984г. Учениците имаха възможност да работят върху две основни тематични области “Осемхилядници“ и „Велики алпинисти“. В конкурса участват 57 ученици от 13 училища в Пловдив, общините Карлово, Сопот, Перущица и Раковски.

По този проект работихме един месец. И двете ученички работиха върху темата “Осемхилядници“. Съгласно изискванията на конкурса за тази възрастова група, учениците разработиха Power Point презентации. Поздравявам и двете седмокласнички, които представиха достойно нашето училище в този конкурс".