ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

клуб „ Театрално студио

На 3.06.2019г. шестокласниците  от клуб „ Театрално студио”  с ръководител Мариан Кръстев представиха на сцената на НЧ „ Васил Левски”, гр. Карлово пиесата „ История с вълшебници, приказни герои и учебници”  -  един съвременен прочит на приказката” Пепеляшка”, представен с много чувство за хумор, талантлива игра и професионална хореография . Представлението беше повече от успешно. Публиката, всички ученици от ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий” и техните преподаватели, заслужено аплодира младите актьори, а залата се озари от светлини и вдигнати ръце , когато всички заедно запяха.

Пиесата по стихове, сценография, постановка и режисура  на Мариан Кръстев, се реализира с помощтта и съдействието на преподавателите  К. Канарова , Т. Стефанова и М. Типовски.

„ ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Карлово  е едно от малкото училища в страната, в които има детско театрално студио. Театралното студио предоставя възможност на повече от тридесет  ученици от групите за начинаещи и напреднали актьори/ 4-ти, 5-ти и 6-ти клас/ да развият своите заложби и умения. Бурните аплодисменти на публиката бяха заслужена награда и признание за труда на актьорите и за тяхната прекрасна игра. Работата на театралното студио се подпомагаше от учениците от 6в клас , отговорни за сценичното оформление, информационното обслужване, декорите, костюмите, осветлението, озвучаването” , разказа за сайта ни г-н Мариан Кръстев.