ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

Млад талант

Четвъртокласникът Даниел Стоянов Великов от 4 а клас изненадва своите съученици и преподаватели с разказите си, които сам определя като легенди. Написани сякаш от утвърден писател, в „легендите” се долавя духът на българското, на старината,  а разказът е увлекателен, в стила на старите български предания, в които фантастичното се преплита в реалното . Ето какво сподели Даниел специално за сайта на нашето училище:

Какво те вдъхновява?

Даниел :” Често ме вдъхновява историята на селището, затова ако не ми е добре познато, търся информация. Използвам и стереотипи за селището”.

Защо си се спрял на легендите?

Даниел :” Обичам да включвам по нещо реално в историите си. В основата на една моя легенда винаги стои едно съществуващо местенце. А и харесвам да предизвиквам себе си. В случая се предизвиках да не използвам модерни думи и изрази”.

Пишеш ли стихове?

Даниел :” Да, но повечето проза. Засега пиша стихове, но само по специални поводи”.

Какво планираш ?

Даниел :” Нищо не планирам, но имам желания. Изпратил съм легенди на книгоиздателство. Към момента чакам отговор, но още когато ги пратих, знаех, че вероятно няма да се получи. Още е рано. Но след време ще мисля по-сериозно за книга”