ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

Награди за рисунки в конкурса „Наследството на братята дарители – Евлогий и Христо Георгиеви – 2019“

Учениците от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Карлово, Александра Янкова , Десислава Цочева, Милен Семков, Петър Петков, Александра Бадур, Николай Инджов, Никол Богданова и София Петрова спечелиха награди за рисунки в конкурса „Наследството на братята дарители – Евлогий и Христо Георгиеви – 2019“, организиран по повод 150 и 200 години от рождението на братята Евлогий и Христо Георгиеви. Творбите бяха оценени от професионално жури от карловски художници и скулптори с председател Нина Канарова и членове Димитър Рашков и Димитър Бакърджиев. Творбите на Александра Янкова, Десислава Цочева, Милен Семков, Петър Петков и Александра Бадур ще бъдат включени в календар, който ще се разпространи в цялата страна. Наградите бяха връчени на 3 октомври 2019г. в Градската художествена галерия в Карлово ( където всички творби бяха представени в изложба ) и в НЧ „ Васил Левски 1861” на официалната церемония по връчване на Национални награди „ Евлогий и Христо Георгиеви” за 2019 година. Организатори на събитието са Община Карлово, СУ „ Св. Климент Охридски”и Ротари клуб Карлово.

Председателят на журито, Нина Канарова, съобщи, че в конкурса са участвали ученици от 3 възрастови групи с общо 79 рисунки от 5 училища в Община Карлово. Критериите за оценка на творбите са рисунките да са самостоятелно ученическо творчество без квалифицирана помощ и без използване на технологии. Като най-добри са излъчени общо 19 рисунки. Всички отличени получиха грамоти.

Директорът на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий”, г-н Доньо Тодоров, поздравява всички участници в конкурса и техния преподавател по изобразително изкуство – г-жа Виктория Колева.

 

СНИМКИ

Награди за рисунки в конкурса „Наследството на братята дарители – Евлогий и Христо Георгиеви – 2019“ - Изображение 1