ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

Проект "Книгата - прозорец към света"

Още един успешно реализиран съвместен проект - "Книгата - прозорец към света"!
След гостуването в гр. Карлово на учениците от 2д клас при ОУ "Алеко Константинов" - Димитровград, днес нашият 2б клас с ръководители Петя Кръстева и Деница Треновска върна визитата.
С г-жа Боряна Петрова, дългогодишен приятел и колега, решихме заедно да отбележим Международния ден на детската книга и литературата за деца.
Наши домакини бяха служителите на Градска библиотека "Пеньо Пенев", гр. Димитровград. В голямата читалня на библиотеката се проведе един много пъстър, щур и нестандартен празник на книгата. За чудесното си представяне децата получиха грамоти и книжки. Госпожа Терзиева - директор на Градска библиотека "Пеньо Пенев" връчи специални грамоти на учениците с постижения в Книговище.
В края на тържеството г-н Кръстев подари на димитровградчани своето най-ново стихотворение "Димитровград" с пожеланието то да достигне до всички деца от града.
Още сме под влиянието на емоциите и от постигнатото удовлетворение от добре свършената работа. Публикуваме малка част от своя снимков материал. Запис на състезанието, заснет от местната кабелна телевизия, и интервю с ръководителите може да гледате в YouTube.
Интервю:
Урок:
Благодарим на ръководството и администрацията на училището за съдействието и финансовата подкрепа.