ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

Световен ден за борба с тормоза в училище

Ден на розовата фланелка - световен ден за борба с тормоза в училище

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.
Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. Две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща  година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012г.

ОБЩИНА КАРЛОВО
МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ

по повод Световния ден за борба с тормоза в училище

ви кани да присъствате на инициативата

„БЪДИ СЪПРИЧАСТЕН,
КАЖИ НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ“
Учениците, желаещи да участват в нашата инициатива ще получат розова фланелка, с която да изобразят символа на този ден „розова фланелка“. Доброволците към МКБППН ще изненадат присъстващите с подарък за спомен и информационни материали.

КЪДЕ: ПЛОЩАД „20 – ТИ ЮЛИ“