ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

Тържествен концерт 2022

На 23-ти май 2022г. в НЧ „Васил Левски 1861г.„ се проведе тържествен концерт по повод патронния празник на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карлово с участието на ученици от вокалната група и паралелките с изучаване на хореография.

Сценарият на концерта е дело на г-н Мариан Кръстев, поет, преподавател по български език и литература и автор на текста на химна на училището.

Учениците от вокалната група с ръководител г-жа Стефанова показаха отлична подготовка и внесоха празнично настроение в залата.

Гостите на тържеството чуха солови изпълнения на популярни и народни песни, включително акапелно изпълнение на песента „Вечеряй, Радо“, както и изпълнения на пиано, гайда и тъпан с участието на ученици от втори, пети, шести и седми клас.

И тази година по традиция учениците изпълниха народни танци от всички фолклорни области на страната. Силно впечатление направиха богатото разнообразие от народни носии и професионалната подготовка на учениците в часовете по хореография с ръководители г-жа Пунгерова, г-н Типовски и г-н Илиев.

Слово произнесе г-жа Йонка Радулова, директор на училището. Специални гости на тържеството бяха г-жа Веска Ненчева, Народен представител и г-н Доньо Тодоров, Председател на Общински съвет Карлово, които изказаха своите поздравления към ръководството, учителите и учениците от ОУ“ Св. Св. Кирил и Методий“.