ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

Тържествен концерт

С тържествен концерт на 22 май 2019г. в залата на НЧ” Васил Левски”, гр. Карлово учениците от ОУ” Св. Св. Кирил и Методий” почетоха  Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. С песни и танци учениците от вокална група „ Прима” и училищния танцов състав от паралелките с разширено изучаване на хореография   с ръководители Кейт Канарова и Мирослав Типовски поздравиха присъстващите граждани. Изпълненията на учениците от начален курс заредиха с празнично настроение гостите на събитието.

 Доньо Тодоров, директор на училището, поздрави присъстващите граждани и гости:

 „ Писмеността и българският език са основата, върху която се развива България. Ние трябва да сме горди с делото на Кирил и Методий и да си спомняме, че държавата ни е била силна не само с меча, но и със словото… за 51-на години ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” се утвърди като една от водещите образователни институции в Община Карлово. Заслуги за това имат преди всичко учителите, истинските духовни наследници на Кирил и Методий.

Скъпи ученици,

И през тази година с вашите резултати от олимпиади и състезания вие доказахте, че искате, знаете и можете. Благодаря ви, че се включихте в благотворителни и дарителски инициативи, благодаря ви за вашите чисти сърца, за вашето човеколюбие, състрадателност и съпричастност. „

Поздрав поднесе и г-н Антон Минев, заместник-кмет на Община Карлово. Поздравителни адреси по повод патронния празник на училището поднесоха г-н Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово, г-н Шойлеков, председател на Общински съвет, гр. Карлово, г-жа Веска Ненчева, народен представител, ген. Константин Попов, народен представител, бригаден генерал Пламен Йорданов, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, г-н Литов, началник РУ на МВР – Карлово, г-н Янков, общински съветник, г-н Юнаков, инспектор Детска педагогическа стая, училища, детски градини и учебни центрове от Карлово и Сопот.

 

Тържествен концерт - Изображение 1