ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град Карлово

Златен медал от Националния конкурс за таланти „ Пиленце пее”, гр. София

Със златен медал от Националния конкурс за таланти „ Пиленце пее”, гр. София, се завърнаха ученици от паралелките с разширено изучаване на хореография към ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий”. Те участваха в конкурса на 28 октомври 2018г. За в. „Диалог днес” техният ръководител Мирослав Типовски каза :

„Над 1200 изпълнители от цяла България участваха в конкурса, който се организира под патронажа на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и Столична община.

На сцената на „ Пиленце пее” в Дом на културата „ Искър” за първи път се представиха учениците от ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий”- Карлово. Възпитаниците от хореографските паралелки 6а, 7б и 7г класове спечелиха първа награда- златен медал и диплом- в своята категория. Изпълненията на пирински и северняшки танц по хореография на Христина Гълъбова впечатлиха специализираното жури и публиката.

Златна статуетка и диплом спечели и детско-юношеският танцов ансамбъл „ Розова долина „ при НЧ „ Васил Левски”, гр. Карлово, където танцуват ученици от ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий”. По този начин се запазва традицията на приемственост между двете институции(образователна и културна), която има 50-годишна история в Карлово.

Заслужават да бъдат отбелязани и наградите на детската вокална формация „ Розова долина” с ръководител Велина Иванова, чийто възпитаник и настоящ ученик в ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий” , Йоан Иванов от 5в клас, бе отличен със сребърен медал на конкурса.

Националният конкурс за таланти „ Пиленце пее” се провежда в чест на известната народна певица Надка Караджова, дългогодишна солистка на Държавния ансамбъл „ Филип Кутев „ , а „ Пиленце пее” е популярна песен от нейния репертоар. „

Златен медал от Националния конкурс за таланти „ Пиленце пее”, гр. София - Изображение 1